Novo Jantarjev prstan Povečaj

Jantarjev prstan

Nov izdelek

Prstan izdelan iz 100% naravnega jantarje!

Več podatkov

9,90 € Brez davka

Dostava: 1 do 3 dni

Na seznam želja

Več podatkov

KAJ JE JANTAR?

Jantar je fosilizirana smola dreves, največkrat iglavcev. Smola se lahko pojavi na površini lubja ali pa v drevesu, zato je toliko različnih oblik jantarja. Na smolo so se lahko prilepili razni delčki, ki so tako ostali “ujeti” v jantarju - v nekaterih koščkih jantarja je tako moč opaziti celo žuželke.

100 % naravni baltski jantar

Jantar je tako kot ostali naravni materiali, podvržen kopiranju. Uporabnik lahko preprosto vizualno oceni ali je določen material naravni ali umetni jantar. Naravni jantar ni homogen material, kar pomeni da se barva, oblika in lom svetlobe razlikujejo med elementi. Naravni jantar je nepravilnih oblik in vsebuje manjše ali večje nečistoče. Umetni jantar pa je pravilnih oblik in homogenega izgleda.

Vsi izdelki kupljeni v naši spletni trgovini so iz 100 % naravnega baltskega jantarja, kar dokazujemo s certifikatom.

Barva Jantarja

Različni pogoji nastajanja in različne vrste iglavcev so vzrok, da danes poznamo različne barve jantarja. Učinki jantarja so enaki neodvisno od barve in obdelave.

UPORABA JANTARJA

Jantar je v rabi vse od prazgodovine. Uporabljali so ga za izdelavo nakuta in ornamentov. Prav tako se jantar pogosto uporablja v homeopatiji, saj so pozitivni učinki jantarja že dolgo poznani. Jantar se uporablja tudi v parfumski industriji.

Čiščenje in vzdrževanje jantarja

Jantar je naravni material in kot tak popolnoma preprost za čiščenje in vzdrževanje. Jantarjevo ogrlico ali zapestnico preprosto potopite v kozarec vode in jo pustite čez noč. Tovrstno čiščenje ni potrebno, če ima otrok ogrlico ali zapestnico na telesu med tuširanjem in kopanjem.

Vzdrževanje jantarjevih izdelkov terja še polnjenje na sončni svetlobi. To je potrebno v primeru, da otroku med rabo jantarja ne obsije sonce. V tem primeru jantar potemni in ga je potrebno postaviti na sonce, kjer se napolni in nazaj posvetli.

Mnenja in ocene

Trenutno ni ocen.

Napiši mnenje

Jantarjev prstan

Jantarjev prstan

Prstan izdelan iz 100% naravnega jantarje!